Selasa, Jun 30, 2009

RaWaTaN aKuPuNTuR TuK aBaH

Semlm aku bawak Abah aku gi try rawatan Akupuntur lak...dari mula2 Abah kena lagi Mona Opismate aku ada suh aku cuba rawatan nie tapi masa tu mak aku kata nti dulu sebab Abah tgh berurut..kebetulan semlm Johor cuti hari Hol tu yg aku, akak aku ngan mak gi bawak Abah cuba, sebelum tu kitaorg bawak Abah gi x-tray lutut Abah yg bengkak kat Klinik Asia selamatlah lutut Abah tak apa2 cuma yg buat bengkak tu disebabkan urat aje..
Dekat aje tempat Akupuntur nie kat Masai aje..kat kedai Ubat Cina..Aku pun tak pernah tgk camne rawatan Akupuntur nie..yg aku nampaklah semlm Apek kat kedai tu cucuk2 jarum kat kaki ngan kepala Abah aku...tak dpt tgk sgt..Apek tu tak kasi..dia kata udara luar tak bagus tuk rawatan nie so kitaorg tgu ajelah kat luar...adalah dlm 1 jam lebih jgk kitaorg tunggu...
Apek ngan Isteri dia yg wat rawatan tu...sampai seksi Abah aku dibuatnye...Siap ada ubat lagi..cam klinik lah jugak...boleh tahan jugak harga yg dikenakan...Minggu depan Apek tue suh dtg lagi...

TRaNSFoRMeRS (ReVeNGe oF THe FaLLeN)

Mlm minggu ari tue aku gi tgk wayang cite transformers..aku bawak anak sedara aku Sofea ngan adik ipar aku Shali ngan Dania sekali..Dhani aku tinggalkan ngan mak mertua aku..aku gi tgk kat Pelangi Leisure Mall sebelum tu aku gi Jusco Tebrau tapi punyalah ramai sampai tak boleh nak jln., so Hubby aku ajak gi Leisure Mall tapi sama gak cuma kurang skitlah ramainya dari Jusco...aku beratur setgh jam tu nak dptkan tiket..tu pun aku dpt site yg bawah..terpaksalah kepala sakit skit...
Memang best giler citer nie...lebih best dari filem yg first... Sofea ngan Shali punyalah leka...yg Dania pulak siap tanya aku tak bole ker bunyi dia kecik sikit..sakit telinga dia...apa dia ingat wayang tu ada remote control agaknya...tak rugi rasanya tengok citer nie, memang best giler...
Tapi yg aku terkilan skit watak bumblebee abis cam tu aje..lagi satu yg kembar tu idup ker mati tak tau..
Lawak tu watak si kembar nie ..comel sgt..

Optimus Prime..aku suka suara dia..

apa2 pun memang enjoy ngan sound system dia yg dasyat tue...

KeReTa DaH RePaiR

Minggu lepas keta aku tiba2 aje breakdown, mlm lak tu..masa tu aku ngan anak2 aku aje, cuak gak aku time tu..dahlah h/phone tak de credit..tapi yg selamatnya keta aku mati tul2 dah nak sampai umah aku..aku kunci keta pastu aku jln kaki ngan anak2 aku mintak tolong jiran2 aku...pinjam jiran aku punya h/phone call bapak mertua aku ngan Hubby aku, time tu Hubby aku keje mlm.. check punya check rupanya Timing Belt keta aku putus..kalu tak silap akulah dari apa yg aku dgr Hubby aku ckp...3 hari gak lah keta aku kat bengkel..alang2 dah rosak Hubby aku tukar jgk 2,3 barang yg lain, tapi aku tak taulah barang apa...yelah keta dah lama, camtulah ragamnye..tapi keta nie banyak jasanya..dah bawak aku merata2 dah..
Gambar nie aku amik time kat bengkel..

Selamatlah dpt Loan dari Mona...kalu tak kat bengkel ajelah keta aku nie terbengkalai..

Sabtu, Jun 27, 2009

MaiN BoWLiNG & KaRaoKE JaMBaN

Malam tadi akak aku ajak main Bowling kat Pusat Bandar Pasir Gudang.Aku ngan Hubby aku on ajelah orang nak belanja..aku main bertiga aje aku, Hubby aku ngan Eyla...main suka2 aje..1 game aje kitaorg main pastu kitaorg layan karaoke jamban yg ada kat Pusat Bowling tu..kira murahlah jugak 1 lagu = RM1.00..layan 10 lagu percuma 3 lagu..Apalagi Hubby aku lepas gianlah coz dah lama tak mengetest suara dia...aku ngan Eyla layanlah 4,5 lagu...Dania ngan Sofea pun sebok gak nak test suara...hah amik ko sekali anak sedara aku nyanyi lagu Agnes Monica=matahariku..jenuh jgk nak mengabiskan 13 lagu..
Mula2 layan Bowling dulu
Pastu layan karaoke jamban pulak

Selamatlah Dhani tak meragam, aku rasa dia dah biasa kot yelah dari dlm perut lagi aku selalu layan karaoke tu yg Dhani relax aje... Enjoy gak mlm tadi dah lama tak test suara...sedar2 dah kul 11 lebih..so apalagi chowlah nti bising plk Hj Arith tunggu anak dara dia tak balik2...kang dgn aku2 sekali kena mare...

Isnin, Jun 22, 2009

MaLam GoSiP2 YG HaMPeH

Minggu lepas 2 hari berturut2 aku berYM dengan member2 lama zaman aku sekolah dulu...punyalah syok sampai aku tak wat keje tu dari pagi sampailah ptg...dptlah bergosip2 ngan Fhiedah,Feda,Yatt Top, Anis dan Jijie...bos aku mati2lah ingat aku tengah taip keyboard nie sebab wat keje...
Gosip punya gosip sampailah satu tahap terbuka cite nak gi umah Fhiedah nak sambung gosip2 kat umah Fhiedah pulak...sebab dah lama tak jumpa...disebabkan mlm tu Hubby aku keje mlm so aku pun on ajelah...lagipun Feda dah janji nak taja makan mlm percuma...nasi ayam wooo..aku pun angkutlah anak2 aku gi umah Fhiedah walaupun niat asal aku nak tinggalkan diaorg kt umah mak mertua aku tapi malang mak mertua aku demam...konon2 nak sakitkan hati Yatt Top lah sebab dia tak dpt joint coz dia nun jauh di kl..
Aku sampai tepat seperti yg dijanjikan...sampai aje aku gosip2lah ngan Fhiedah dulu sementara tunggu Feda datang..Feda dah inform dah yg dia lambat sebab nak layan Bakal Mak Mertua dia dulu...Yg lawaknya si Anis nie...ada ke dia sampai aje kat Blok Fhiedah, dia gi main2 lampu keta..apa dia ngat 1 Blok tu bole nampak ker lampu keta dia...bukannya dia nak call...
Pas 1 jam lebih aku tgu barulah dia sampai antar nasi ayam yg Feda dah kirimkan pada dia dari kul 9 lagi...tapi sian Anis tak joint mlm tue..sebab dia terperang besar ngan Abg Ott..Anis tak sempat makan pun nasi ayam Feda tue...so aku ngan Fhiedah ajelah melantak nasi yg banyak tue sambil disaksikan oleh Feda..Aku kuar dari umah Fhiedah mlm tu kul 12 lebih..anak2 aku pun sampai dah tertido... Apa2 pun mlm tue tak best sebab Anis tak de.. Gambar nasi ayam Feda tak dpt nak amik...Nie gambar nasi ayam aku search kat google

Buat Yatt Top walaupun gambar nie lebih cantik dari Nasi Ayam Feda...tapi aku pasti Nasi Ayam Feda lagi sedap dari gambar nie..

P/S : wat FHIEDA cepat2 wat kek tuk aku eh...ko dah dapat piokkan siap tutup lagi ANIES bagi..

MaLaM BiRTHDaY DaNia

Ari rabu ari tue Birthday DANIA, sebelah mlmnya aku ada wat makan2 skit sambil DANIA potong kek..buat kat umah mak mertua aku...aku tak prepare apa2 pun..aku cabut awal ptg tu dari opis sebab nak cari kek DANIA..dia nak kek powerpuff girl plk tu...yg aku hangin tahap cipan time aku cari kek carton2 time tu semua kedai kek tak de...kalu tak punyalah banyak..
kek DANIA
(kek powerpuff girl yg kecik tu papa dia belikan sebab tak nak DANIA frust...)
Balik keje aje aku tgk mak mertua aku dah siap masak..aku tolong kemas2 apa2 yg patut aje..takde jemput sapa2 family aku ngan family Hubby aku aje..ptg tu aku singgah umah mak aku tuk ajak abah joint sekali majlis mlm tu..mula2 abah aku nak gi...aku pun sukalah..aku pun cepat2 mandikan dia ngan hubby aku..siapkan dia awal2....tup2 mlm tu akak aku sampai dia kata abah aku tak nak gi pulak..sebab tak nak susahkan org nti... mak ngan abah aku takde mlm tue,mak tinggal sebab jaga ABAH aku..adik-beradik aku aje yg dtg...
Nie menu yg mak mertua aku masak mlm tue:-
Sessi potong kek + berposing
Siap aje makan,...apalagi inilah aktiviti yg DANIA tunggu...
Hadiah yg DANIA dpt...
Nielah tetamu yg dtg malam tue...
Lepas aje majlis mlm tue mak mertua aku demam sampailah ari nie...
sian plk aku tgk dia...tapi mlm tue aku settlekan semua barulah aku balik umah...

Jumaat, Jun 19, 2009

BuNuH DiRi

Kesian aku kat mamat dlm video nie...tak taulah kenapa dia bunuh diri, aku rasa cinta tak kesampaian...sedih siot...mati tergantung...

video

Mati bunuh diri tue...Hanya Allah S.W.T. aje yg tau dia diterima atau tidak...

sorrylah aku tak pandai nak d/load video nie camne...tengok ketepilah ye...

Rabu, Jun 17, 2009

HaPPY BiRTHDaY SaRaH DaNia

Pagi tadi DANIA tanya aku ...
D : mama betul ker ari nie samat ari jadi Nya, A : betullah..kan mama dah ckp semlm... D : abis bila Nya dpt potong kek samat ari jadi Nya...Nya nak potong kek powerpuff girl cam Kak Ya ari tu...
A : ntilah blik work mama cari kek tu ngan papa kat kedai kalu ada mama beli...
nti mlm kita potong kek ajak kak ya ngan adik wa sekali...
D : abis Nya kena tunggu mlm baru bole potong kek ker...
A : yelah..siang mama work...kak Ya pun sekolah.. D : yelah Nya tau...
A : kalu org tanya kakak bape tahun ari nie kakak nak jawab apa...
D : nti Nya cakaplah 4 tahunlah...
Hari nie genap 4 tahun usia anak aku yg sulung. SARAH DANIA, ..4 tahun lepas waktu nie aku tengah bergelut kesakitan nak lahirkan DANIA...tak sangka kejap aje masa berlalu...syukur ke hadrat Allah S.W.T....DANIA membesar dgn baik buat masa nie.. Aku tak tempah kek tuk DANIA pun tahun nie... Mampus aku, Mana aku nak cari kek Powerpuff girl ari nie...ptg nti aku carilah apa2 kek carton ganti kek yg DANIA nak..tak de apa2 majlis pun tuk DANIA tahun nie, mungkin mlm nie mak mertua ada adalah masak sikit2 tuk family aje sambil DANIA potong kek... Aku adalah beli 3,4 hadiah tuk DANIA ...biar dia rasa happy sikit.. Aku suruh adik2 ipar aku belikan 3,4 hadiah jugak biar nampak banyak... Ala hadiah murah2 aje...buat suka2 Aku doakan semoga DANIA membesar menjadi anak yg berguna tuk aku dan Hubby... wokey...esok aku update gambar DANIA potong kek... chow...

Selasa, Jun 16, 2009

CuTi-CuTi (LaST PaRT)

Cite aku cuti kat PERAK ari tu tak abis lagi..yg nie last partnye...selepas majlis umah pengantin pompuan,esoknya majlis umah pengantin lelaki pulak...tapi masalahnya gambar kat umah pengantin lelaki aku tak amik pulak...sebab masa tu cuaca panas, camera pulak buat hal dan aku pun tak de mood nak amik gambar sebab penat...so aku duk aje dlm keta sebab anak aku meragam...
Sebelah paginya sebelum pengantin berarak aku ngan family aku amik kesempatan kuar jap jln2 kat pekan Kuala Kangsar...tu pun kitaorg gi Pasar Minggu aje...sambil tu dpt lah amik 2, 3 keping gambar...aku cuma beli Labu Sayung aje...Aku singgah kat tempat prosses Labu Sayung dibuat...kat sana harga Labu Sayung murah giler...kalu kat Pasir Gudang nie tak dpt hrga murah mcm kat sana.... Lepas jenjln kat Pekan Kuala Kangsar aku balik semula ke umah pengantin lelaki,dekat PERAK waktu tuk pengantin berarak sebelum waktu Zohor...dlm kul 3 ptg gitu majlis dah tak ramai tetamu...lepas selesai pengantin makan damai aku ngan family pun mintak diri tuk balik Pasir Gudang.. Nie aje gambar yg sempat aku snap....
-Labu Sayung buatan tangan-
-ada jet tue kat tengah2 Pekan Kuala Kangsar- simpang masuk kg pengantin mesti jumpa replika Labu Sayung nie...besar giler -Pasar Minggu Kuala Kangsar- -aku beli 2 Labu Sayung nie- 1 dpt free mak pengantin bagi dahlah murah bole tawar harga lagi...
Tamatlah cite Cuti2 aku...
Mudah-mudahan tahun dpt dtg lagi..